Meidän elämää ja kuulumisia

16. touko, 2022

Kävimme onnistuneesti moikkaamassa Lecibsin Siemausta, eli Simoa. Poika on ihanan reipasluonteinen ja rodunomainen mitteliherra Äänekoskelta. Sillä on ennestään yksi pentue Baileycream`s kennelissä. Herran terveystulokset (silmät, polvet, sydän, kyynärät ja lonkat) ovat kaikki ok. Sen emä on kirjava, joten odotan todella paljon, josko saisimme vihdoin ensimmäisen kirjavan kasvatin kenneliimme, sillä Pepin isä on kirjava myös <3

Pepillä on nyt sitten varattuna ultra 13.6. Siihen saakka joudumme jännittämään, tuottaako onnistunut astutus vielä jälkeläisiäkin :-)

5. touko, 2022

Peppi (Nugadogin Jisleen) aloitti juoksunsa ma 2.5. Nyt sitten vain odotamme, että pääsemme todennäköisesti 13.-15.5. käymään miehelässä <3

 

5. touko, 2022

Ruu aloitti näyttelyuransa Tampereen Werraton Wappu pentunäyttelyistä, joita oli kaksin kappalein (30.4. ja 1.5.). Molempina päivinä neiti sai kunniapalkinnon ja oli rotunsa paras pentu.

Tarkoituksenani oli luoda Ruulle hyvä kokemus isosta sisätilanäyttelystä ja siinä kyllä onnistuimmekin. Menimme aamulla jo hyvissä ajoin paikalle (2h ennen kehän alkua) ja näin ollen oli aikaa katsella huoletta pikkuhiljaa täyttyvää hallia ja lisääntyvän vilinän määrää. Ihmiset ihastelivat suloista Ruuta ja osa kävi rapsuttelemassakin. Näin saatiin myös vieraista ihmisistä hyviä lisäkokemuksia, vaikkeivät ne koskaan Ruulle ole mikään ongelma olleetkaan. Muutenkin tyttö on todella hyvähermoinen. Vaikka esim. matkustimme Tampereelle täpötäydellä junalla, kuljimme äänekkäässä keskustassa, kävelimme erilaisilla alustoilla jne., ei tytöllä ollut missään vaiheessa minkäänlaisia huolestumisen merkkejä. Minusta on huomattavaa, ettei Ruu "lähde mukaan" edes silloin, kun joku muu koira pelästyy junalaiturilla kävellessään Ruun edessä junan voimakkaita suhahduksia ja alkaa haukkua vimmatusti, tai kun joku ohi kulkeva koira näyttelee hampaita/rähjää. Junassa tällainenkin nimittäin kohdattiin... 

Tästä meidän on hyvä jatkaa! Seuraava näyttelyreissumme kohdistuu Ruotsiin. Sinne otan mukan Kitin ja aiemmin sijoituskoiranani olleen Lunan. Myös kasvattini N. Kubic (Rauno) saattaa lähteä mukaan. 

Ruun seuraava näyttelyreissu on Heinäkuussa, kun suuntaamme Kalajoelle kolmipäiväiseen näyttelyviikonloppuun. Sitten elokuussa Kuopiossa odottaa toinen vastaavanlainen viikonloppu. Tällä hetkellä enempää suunnitelmia minulla ei vielä ole kerrottavaksi, päässä pörräämässä toki kylläkin :-)

Muissa harrastuksissa Ruu on ottanut mukavan startin tokoon ja Noseworkkiin. Näitä on tarkoitus jatkaa tulevaisuudessakin ja ehkä joskus jopa uskaltautua kisaamaankin, kuka tietää. Rallytokokurssille ilmoittauduimme juuri. Katsotaan tulisiko siitä meille yksi puuhailumuoto myös. Kitin kanssa olemme näitä muita Nosea lukuunottamatta, agilityn harrastelleetkin. Mukavia lajeja kaikki!

Oikein mukavaa kevään jatkoa ja kesän odotusta meidän tiimiltämme kaikille <3

23. huhti, 2022

Viimeisen n. vuoden aikana on moni Nugadogilainen käynyt tarkastuttamassa koiransa terveyttä. Olen erittäin kiitollinen jokaisesta tutkimuskäynnistä, joka kasvateilleni teetetään ja arvostan omistajia, jotka huolehtivat niissä käyttämisestä.

Tutkittavat ja tulokset:

Kubic: silmät ok, polvet 0/0, sydän ok, kyynärät 0/0, lonkat B/C, selkä VA0 SV0 LTV0 

Ex-Ray: silmät ok, polvet 0/0, sydän ok, kyynärät 0/0, lonkat B/C, selkä VA0 SV0 LTV0 

Lady Midday: silmät ok, polvet 0/0, sydän ok

Lord Konstantin: silmät ok, polvet 0/0, sydän ok, kivekset ok

Jisleen (vanhojen tutkimusten päivitys): silmät ok, polvet 0/0

Kodiac: silmät ok, sydän ok, kivekset ok, 

Kidi: silmät ok, sydän ok, polvet 0/0, kivekset ok, kyynäret 0/0, lonkatC/C

Näistä olemme kaikista olemme hyvillämme 🙂

Sitten saimme kyllä surullisia uutisia, kun sijoittamamme, juniorimaailmanvoittaja Nugadogin Lady Tremaine "Luna" kävi tutkimuksissa. Sen tulos oli seuraava: silmät ok, polvet 0/0, sydän ok, lonkat D/D, kyynärät 0/1, selkä LTV1, VA0. Tällä rivillä Lunasta tuli saman tien sijoitusperheen oma koira ja kaikki pentuhaaveet haudattiin. En käytä D-lonkkaisia koiria jalostukseen. Ja vaikka lonkat olisivat olleet C tai paremmat, olisi kyynärtulos pohdituttanut. Minua harmitti tämä ihan mielettömästi, sillä neiti on aivan ihanan luontoinen ja ollut meilläkin paljon, eli pentuaika perheessämme olisi sujunut varmasti mutkattomasti. 

Sitten tuli vielä lisää surullisia uutisia, kun kävin päivittämässä Kitin (Biccolo Queen Aisleen) juuri vanhaksi menneet terveystutkimukset. Sen silmät olivat edelleen terveet, mutta aiemmin aina terveeksi katsotut polvet saivat nyt arvosanan 1/1! Tämä tuli täytenä yllätyksenä, sillä mitään oireita tai muutakaan syytä tällaista epäillä ei ollut 😥 Olen soimannut itseäni siitä, että miksi en käyttänyt Kitiä uusimassa polvilausuntoaan jo etuajassa, ennen N-pentueen teettämistä, mutta kuten sanoin, en olisi osannut yhtään kuvitella tällaista polvitulosta ja kaikkina aiempina kertoina, kun eläinlääkäri on niitä katsonut, ne ovat olleet puhtaan nollat. Tämä minun kokemukseni osoittaa jälleen kerran sen, ettei kasvatustyössä voi olettaa yhtään mitään, vaan ylitarkkana pitää olla. Jatkossa muutan muutamia juttuja entistä tarkemmiksi. Onneksi Kitillä tilanne ei ole mikään paha, eikä se esim. oireile millään tavoin. Nyt pidetään vaan lihaskunnosta huoli ja paino kurissa, niin tilanne toivottavasti myös pysyy hyvänä. Pentuja Kitillä ei enää teetetä. Ei välttämättä kyllä olisi teetetty ilman tuota polvitulostakaan, kun teetettävien pentueiden määrä on keksimäärin ollut meillä 2kpl/narttu.

Tällaista tämä koirankasvatustyö on; iloja ja suruja, menestystä ja takapakkia. Kaikesta huolimatta se on kaiken väärti ja niin paljon antavaa <3

 

 

23. helmi, 2022

Ensimmäisen posterin teetin vuonna 2011 syntyneestä Woitosta, eli Nugadogin Apupoika-Anterosta, joka on menestynyt upeasti niin näyttelyissä, tottelevaisuudessa (kuuluu hyvin harvalukuiseen mittelien FI TVA-joukkoon), MEJÄ:ssä kuin pelastuskoirakokeissakin.

Poika on vahvaluonteinen tirriäinen, jonka irtiotoista ja aktiivisesta arjesta saamme lukea omistajansa Tiina Janhunen seinältä somessa.
 
Woitto on isänä 5:lle pentueelle:
Nugadogin B-pentue
Powwi R-pentue
Darrenhoff G-pentue
Senita J-pentue
Berryspitz J-pentue
 
Woiton silmät, polvet ja sydämen kuuntelututkimus OK, lonkat B/B, kyynärät 0/0
Luonnetestitulos: +210p
MH-koe: suoritettu
Juliste: Linda Holopainen