Meidän elämää ja kuulumisia

15. syys, 2020

Kitin progetestit johtivat lopulta oikean astutusajankohdan haarukointiin ja kyläilyyn uean Konstan luona. Tämä visiitti johti siihen, että 9.9. tiineysultrassa käydessämme saimme kuulla, että vatsassa möllöttelee ainakin 3 pikkuista 🙂🙂🙂 Ihana juttu! Vaikka niitä tulisi vielä muutama lisääkin, olisi kaikille jo kodit odottamassa.

Pentujuttuihin saimme uutta pontta Pepinkin (Nugadogin Jisleen) puolesta, kun emäntänsä ilmoitti29.8., että neidin juoksu on alkanut! Pepistä otettiin progesteronihormonikokeet niin, että saatoimme sitten niiden perusteella lähteä oikea-aikaisesti Tampereelle. 11.9. Peppi ja Touho (Damirazin Lumen Luoma) sitten saivatkin toisensa ensimmäisen kerran ja toisen kerran seuraavana päivänä. Nyt sitten jännittelemme nelisen viikkoa odotellen tiineysultran (12.10. maanantaina) tulosta. Pidelkäähän peukkuja 👍

Hovawart-rintamalta saimme kivoja uutisia, kun Nugadogin Qwerty, alias Vertti kävi luonnetestissä tuloksella +144p. Onnea Vertin perheelle!

15. syys, 2020

Hertan sairausdiagnoosiksi varmistui myöhemmin hyvin harvinainen syöpämuoto: Nasaalinen lymfooma. Mitään ei ollut tehtävissä :`(

Kiitos Hertan perheelle tytön hyvästä hoidosta ja voimia valtavaan suruun 💔

8. elo, 2020

Nyt on käyty Kitin kanssa jo parit progetestit. Vielä eilenkin tulos oli alle 1, eli ensi viikon loppupuolta ennustelen astutusreissun ajankohdaksi. Otetaan kuitenkin vielä yksi näyte, ettei sitten turhaan ajella. On nämä jännittäviä aikoja 🙂

Tarkemmin näistä puuhistamme voit lukea Kitin pentupäiväkirjasta.

3. elo, 2020

Kitin (Biccolo Queen Aisleen) kanssa olimme Porin kv-näyttelyssä 1.8. Arvostelu oli hieno, mutta ilman sertiä jäätiin, kun loppurivi oli VAL ERI 2 SA PN4. Tuomarina oli miellyttävä ja hyvin asioita avaava Gladic Goran.

Sunnuntaina starttasimme nenut kohti Isokyrössä ollutta ryhmänäyttelyä. Siellä tuomarina oli hyvin perusteellinen ja jo aiemmin arvostamani Hannu Talvi. Hän kehui Kitin monin muodoin ja antoi seuraavan arvostelun: Musta, hyvä pigmentti. Ihannekoko. Kauniit mittasuhteet. Hyvä pään ilme ja korvat. Hyvä kaula, säkä ja selkälinja. Hyvä eturinta. Erinomainen raajaluusto ja kulmaukset. Hyvä turkki, samoin häntä. Tehokas liike. Miellyttävä luonne. Tulosrivi: VAL ERI SA1 PN1 SERTI FI MVA ja ROP!! Jipitijii!!!! Nyt on ihana jäädä mammailuasioiden pariin Suomen muotovaliona. Aiemmin Kiti oli Liettuan valio.

3. elo, 2020

Lauantaina 1.8. Suomen Koronatauko näyttelyiden osalta päättyi ja Rauno esiintyi koko elämänsä kolmannessa koiranäyttelyssä. Tuomarina oli Gladig Goran ja pojan tulosrivi: AVO ERI2 SA.  Minä esitin sen ensimmäistä kertaa elämässäni ja Merja-omistaja esitti toisen koiransa seisten samassa ryhmässä takanamme. Pelleilyksihän se meni, kun mamma piti nähdä, namit eivät maistuneet ja muutenkin oli paljon uutta :-) Tuomari kirjoitti arvosteluun: tulisi esittää paremmin... Voitte arvata, että vanhan näyttelyketun sielusta riipaisi 🙃 No, onneksi arvostelu oli muuten hyvä ja oman koiran kanssa esiintyminen sitten sujui kuitenkin vanhaan malliin ja arvostelussa luki "well presented".

Sunnuntaina 2.8.20 oli vuorossa Isokyrön näyttely ja tuomarina hyvin tarkka ja hyviä liikkujia arvostava Hannu Talvi. Sanoin Merjalle, että parempi on, jos minä otan hänen toisen uroksensa ja esitän se, jolloin voin olla sen kanssa Merjan takana ja työni helpottuu koiran tuijottaessa edessä olevaa omistajaansa, takana olevan sijaan. Näin toimittiin ja hyvin meni! Tuomari piti Raunosta paljon ja antoikin sille upean arvostelun: Punaruskea, keskikokoa kookkaampi. Hyvä sukupuolileima. Sopivan voimakas tyylikäs pää. Hyvä kaula. Jäntevä runko. Hyvin kulmautuneet raajat. Tuuhea kattava turkki. Näyttävä häntä. Esiintyy ja liikkuu mallikkaasti. Tulosrivi näytti tältä: AVO ERI1 SA PU3 SERTI. Nyt se serti-tili on sitten avattu!

Siitä se lähtee! Onnea vielä Merjalle ja Raunolle <3