Kitin 2020 pentupäiväkirja

23. marras, 2020

Ei ole mammalla ollut kovin keskeisessä roolissa tämä pentupäiväkirjan kirjoittelu sen jälkeen, kun pennut syntyivät :-)

Hieno L-pentue näki päivänvalon maanantaina 12.10.2020. Synnytys meni hyvin ja maidon laskeutuminenkin sujui moiteetta. Pentuja syntyi kaikkiaan 3. Kaksi tyttöä ja yksi poika.

Tätä kirjoittaessa ovat pennut jo 6 viikkoisia ja takana on jo opettelua kiinteään ravintoon (imetyksen rinnalla), ulkoilujen aloittelua, kynsien leikkuita ja madotteluja. Omat kodit on löytynyt kaikille. Kaikki kolme ovat jäämässä lähelle kasvatuskotia. Tytöt muuttavat Kuopioon ja poika Rautalammille. 

Mitään harmeja ei ainakaan vielä ole pentujen polulle osunut, vaan kaikki on sujunut mukavasti. Pikkuiset muuttivat noin 2.5 viikkoisina makuuhuoneesta tupaan ja siinä he ovat sitten elelleet keskellä kaikkea vilskettä hyvinkin sujuvasti. 

Koska meillä on Teemun kanssa yhteensä 7 lasta, on pennuilla riittänyt ihailijoita, sylittäjiä, ulkoiluttajia jne. Ne ovat tottuneet oikein hyvin kaikenlaiseen käsittelyyn, eikä mitkään äänet niitä oikein säpsäyttele. Imuri on ainoa, jota edelleen pitää karauttaa karkuun emon lentoboxiin <3

15. syys, 2020

Olemme mittailleet Kitin ympärysmittaa ja painoa heti astutuksesta lähtien. Niissä on ollut hienoista kasvua ja 9.9. Kuopiossa käydyssä Tiineysultrassa sitten selvisi, että Kitin masussa on ainakin 3 pikkuista 🙂🙂🙂

Ensimmäisestä astumisesta laskettu laskettu aika synnytykselle on ke 14.10.2020, mutta eläinlääkäri arvioi pentujen koon perusteella, että synnytys saattaa mennä viikonloppuunkin saakka. Pikkuisten koko oli vielä niin pieni, että hedelmöittyminen on todennäköisesti tapahtunut vasta astumisten jälkeisinä päivinä.

Olen todella iloinen tästä, sillä kovasti jo odotan monen vuoden tauon jälkeen taas sitä, että pääsen pikkuisia hoitamaan. 

Koteja meillä on jo odottamassa niin paljon, että vaikka neidille tulisi enemmänkin, kuin se 3 pentua, olisi kaikille jo koti. Siksi en ole ottanut enää lisää odottajia. 

16. elo, 2020

Vihdoin keskiviikkona 12.8. koitti se päivä, kun matkasimme Tuusulaan Konstaa moikkaamaan. Pariskunta oli totisesti heti jyvällä, mitä heiltä odotettiin ja koko homma oli ohi 20 minuutissa! Tästä ajasta oli ehditty nalkissakin olla 8 minuuttia.

Torstaiaamuna uusimme kuvion yhtä hyvällä menestyksellä. Nyt alkaa sitten varsinainen jännitys, kun odottelemme ultraan pääsyä. Aika on varattuna 9.9., joten sinne asti on nyt sitten vain pideltävä peukkuja. 

Nimiä olemme Konstan omistajan kanssa jo kovasti miettineet ja jotain hajua niistä alkaakin jo olla. Toivotaan nyt vain, että saamme sitten niitä pikkuisiakin, joille saamme nimiä laittaa. Pentue on kirjaimeltaan K ja teemana nimillä on satu- tai fantasiaolennot :-)

8. elo, 2020

Nyt on takana kohta ensimmäinen viikko juoksua, joka siis sunnuntaina alkoi.  Koska tämä on Kitin ensimmäinen astutus, haluan saada jonkilaisen käsityksen siitä, miten voi olettaa neidin progesteroniarvon juoksujen aikana nousevan. Tässä on toki juoksujenkin välillä vaihtelua, mutta suuntaa-antavan käsityksen saa, kun joskus huolella ne testailee. 

Tiistaina oli ensimmäisen testin aika ja tuolloin arvo oli 0,93ng/ml. 

Perjantaina otetussa testissä arvo oli 0,95ng/ml.

Nousua ei juurikaan siis ole vielä tapahtunut. Lukemat tukevat sitäkin, että juoksun havaittuani kyseessä oli oikeasti vasta ensimmäinen päivä. Seuraavaksi menemme testamaan tämän lemmenhormoniarvon tiistaina, jolloin on laskujeni mukaan juoksun 10. pv. Siinä sitten pitäisikin alkaa pöhinää näkyä 🤩 Nyt ei muuta kuin jännitellään!

3. elo, 2020

Samana päivänä 2.8., kun Kiti tuli Suomen muotovalioksi ja olimme suunnitelleet aloittavamme näyttelytauon astutuspuuhien vuoksi, aloitti neiti juoksunsa. Se on tarkka neiti; nyt ei mennyt yhtään aikaa tauosta juoksujen odotteluun 😀

Nyt on siis hyvä jäädä mammailemaan. Pidetään kaikki peukkuja, että saamme kaiken luonaamaan parhain päin <3

Nyt tilailen sitten progesteronihormonikokeelle aikaa paikalliselta eläinlääkäriltä parillekin kertaa, niin näemme, milloin meidän kannattaa ajella Tuusulaan tapaamaan upeaa Konstaa.