Nugadogin Paxos, alias Rene. Kuva: Pia Frid

Pennut elävät meillä ensimmäiset kaksi-kolme elinviikkoaan emonsa kanssa hyvin rauhoitetussa ympäristössä, eikä niitä pääse vieraat katsomaan. Kun vastasyntyneiden ensiviikot on saatu möllöteltyä kaikessa stressittömyydessä, emon lämmintä vatsaa vasten, siirtyy lapsikatras maalaiskotimme tupaan, keskelle monihenkisen perheemme vilkasta arkea. Siinä ne tottuvat kasvaessaan erilaisiin kodin ääniin ja tapoihin. Vierailijoita saa käydä ja käykin. Näiden kokemusten lisäksi ne tapaavat perheemme muita koiria sekä Misu-kissan ja käyvät ulkoilemassa autoiluakaan unohtamatta.

Pienet lähtevät uusiin koteihinsa meiltä 7-8 viikkoisina, kolmasti madotettuna, eläinlääkärin tarkastamana ja siruttamana, runsaiden ohjemateriaalien ja tarvikepaketin kera. Lisäksi ostaja saa aina mukaansa pennun meillä syömää ruokaa.

Pikkuisen hinta on rodusta ja yhdistelmästä riippuen n. 1200-1300€. Tästä summasta maksamme muiden pentuekulujen lisäksi valtiolle asianmukaiset verot. Eli ns. "pimeästi" emme pentujamme myy.

Ostajat haluamme luonnollisesti tavata "pentulaatikkomme" äärellä ennen päätösten tekemistä. Luottamus ja toimivat kemiat ovat parhaita rakennusaineita hyvälle yhteistyölle, puolin ja toisin. Jatkossakin on mukava kuulla kuulumisia ja tavata. Facebookissa kuulumisten vaihtoon meillä on useita kanavia. Meidät löytää ryhmistä kennel Nugadogin ja kennel Nugadogin mittelspitzit. Lisäksi luomme aina jokaiselle pentueelle oman keskusteluryhmän. Näissä käykin yleensä hyvin vilkas keskustelu ja me pysymme siten hyvin kärryillä useimpien kasvattiemme kuulumisista <3 Lisäksi treffaamme vähintään kerran vuodessa järjestettävillä kasvattajapäivillä (luonnollisesti vapaaehtoisia, toteutus yleensä syyskuussa) ja tietysti maailman turuilla ja toreilla, milloin missäkin tapahtumassa. Monesta kasvatinomistajasta on tullut meille myös ystäviä, joten paljon tulee puuhailtua heidän kanssaan kaikenlaista, joskus jopa ilman koiriakin :-)

  • Nugadogin Bianco ja Nugadogin Quillotta. Kuva: Heli Paunonen

  • Nugadogin Brilla-Bernilla, alias Mette pentunsa kanssa valppaana

  • Nugadogin Quickie, alias Niilo. Kuva: Marika Orenius