• Mari

  ja sijoitustyttömme Luna maailmanvoittajanäyttelyssä 2021

 • Teemu

  ja Lotta & Otto

Esittelyssä rakas laumamme

Kuten oheisessa kuvassa sanotaan, on kaikkein tärkeintä se, kenen kanssa tässä maailmassa matkaa tekee. Siksi meillä on juuri meidän laumamme, joka muodostuu kahdesta aikuisesta lapsineen sekä 4 koirasta. Tämä lauma on muodostunut monien sattumien ja koukeroiden kautta ja samalla hioutunut yhteen hienoksi tiimiksi, jossa jokainen välittää toisestaan, eikä sen välittämisen osoittamista kaihdeta. Tällä sivulla kurkataan meidän porukkaamme hiukan lähemmin.

Minä (Mari) olen kasvattanut hovawartteja vuodesta 1997 alkaen. Ammatiltani olen opinto-ohjaaja ja vararehtori.  Työskentelen Rautalammin ratsastuslukiossa. Saan mielestäni olla unelmatöissä, sillä viihdyn mielettömän hyvin nuorten ja opettamisen maailmassa. Vapaa-aikani kuluu puolison, lasten ja koirien kanssa. Koirat ovat kuuluneet elämääni oikeastaan ihan aina, sillä muutamaa välivuotta lukuunottamatta niitä on rinnallani tassutellut syntymästäni näille päiville saakka. Lapsia minulla on kolme (Jesse -96, Tiia -00 ja Riku -03).He ovat jo kaikki muuttaneet omilleen, mutta ovat onneksi tiiviisti kanssamme tekemisissä.

Teemu, Kiti ja Luna maailmanvoittajareissulla 2021

Teemu ja hänen lapsensa ovat tulleet elämäämme vasta myöhemmin, mutta sitäkin vahvemmin. Hovawart ei herkästi ota uutta isäntää, mutta tässä tapauksessa kaikki karvakorvamme ovat kyllä olleet alun arvioinnin jälkeen myydyt. Työkseen Teemu pyörittää omaa sähkö- ja automaatioalan yritystään (Tepi-Service oy) ja vapaa-ajalla sitten puuhailee kanssamme, minkä kerkiää. Vaikka kaikki koiramme pitävät Teemusta, on hänellä Oton kanssa jokin aivan erityinen side. Kai se on tuo "miesten maailma" ja Teemun johdonmukainen, luotettava käytös, joka on vaikuttanut siihen, että hän on voittanut tuon jäyhän ja vahvan hovawarturoksen luottamuksen. Teemun kaksi nuorinta lasta (Arttu -10, Emmi -04) asuvat luonamme ja Roni (-02) aivan lähellä meitä. Kaikki lapsemme ovat läheisiä myös koirillemme ja jo pois muuttaaneetkin lapset ovat kiinnostuneita koiriemme kuulumisista <3.

 • Kiti

  Biccolo Queen Aisleen

  Neiti muutti meille elokuun 2018 alussa. Se täytti vihdoin, yli vuoden surun jälkeen Ronja-mummonsa kuoleman jättäneen, suuren aukon. Kiti on siis kasvattimme Nugadogin Biccolo Queenin tytär.

  Neiti on mielettömän reipas, leikkisä ja avoin. Se oppii asioita silmän räpäyksessä ja on aina innokas kaikkeen yhteiseen puuhaan. Emme olisi ihanampaa yksilöä voineet perheeseemme saada.

  Kitin tietoja:
  Silmät: terveet
  Sydän: terve
  Polvet: 0/0
  Huom! 4-vuotiaana tehdyssä polvitarkastuksessa todettiin polvien olevan 1/1
  Lonkat: C/C
  Kyynäret: 0/0 (matalat lonkkamaljat)
  Selkä:
  VA0= normaali
  SP0=puhdas
  LTV0=normaali
  Luonnetesti +112p

  Näyttelyissä on tullut erinomaisesti menestystä. Tuloksia näet Koiranetistä.

  Kitin lempilajit ovat agility ja suppailu :-)

 • Ruu

  Damirazin Diiva Druu

  Aivan ihana Ruu muutti meille joulukuussa -21.
  Matkamme on vasta alussa, mutta päivittelen tänne tämän valloittavan tytön juttuja, kun niitä karttuu <3

 • Minä, Kiti ja Luna Tsekissä 2021

 • Lotta

  Alias Hoffen-Damms Zmilla. Lotta on haettu Ruotsista. Se on kasvattimme Nugadogin Gentlemanin tytär. Lotan kanssa on myös harrasteltu hakua ja tottelevaisuutta. Muutamassa näyttelyssäkin on kierretty ja lapsia vedetty kärryillä. BH-koe on suoritettuna.
  Lotta on Ranskan- ja Suomen juniorivoittaja vm. 2011.

  Lotan tietoja:
  Lonkat: A
  Kyynärät: 0/0
  Silmät: terveet
  LT: +158p
  Kilpirauhaskoe: terve

 • Otto

  Tämä herra on oikealta nimeltään Nugadogin Ofender. Lempinimiä tällä komeudella on useita. Milloin se on Otto-Ville, milloin Otto-Potto.
  Poika on meidän pihamaamme järkähtämätön vahti.

  Otto on menestynyt erinomaisesti näyttelykehissä saaden sertejä ja cacibeja reippaanlaisesti.

  Ja "speksejä":
  Lonkat: B
  Kyynärät: 0/0
  Silmät: terveet
  DM-geenitesti: DM-vapaa
  Kilpirauhaskoe: terve (otettu viimeksi 9/16)
  LT: +170p

Edesmenneitä, rakkaita ystäviä...

 • Abcanitsin Isleen "Ronja"

  Ronja on Kitimme isoäiti.

  Tämä valloittavan itsepäinen mittelityttö oli kesäkuuhun 2017 pienin vaan ei vähäisin laumamme jäsen. Se menehtyi aivan liian aikaisin hoitoon vastaamattoman tulehduksen seurauksena. Suru musersi minut...

  Ronja menestyi eläessään näyttelyissä huikeasti, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Se oli juniorimaailmanvoittaja ja -Euroopanvoittaja sekä lisäksi muutaman muunkin voittajatittelin omaava. Se valioitui useasta maasta ja mikä hienointa; sen jälkeläisillä on kehissä mennyt vielä huikeammin! Niillä on menstystä maailman- ja Euroopanvoittajakehistä ja Cruft´sista, unohtamatta lukuisia kansainvälisiä kehiä titteleineen.

  Ronja:
  Silmät: traumaperäinen, selkeärajainen mykiövamma. Patologi tutki silmät ronjan kuoleman jälkeen = ei kaihia.
  Polvet: terveet (kuvattu viimeksi 12/2016)
  Sydän: terve

 • Nugadogin Huuma "Zara"

  Eli Nugadogin Huuma. Aivan ihana mummokoira, jolla on suuri paikka sydämessämme. Zara poistui keskuudestamme syyskuussa 2017, kymmenen ja puoli vuotiaana.
  Zaran kanssa harrastettiin aikoinaan tokoa ja hakua. Lisäksi sen kanssa käytiin vetämässä lapsia kärryissä ym. Näyttelyissä neiti kiersi kiertänyt 3 sertin verran. Muita kilpailuja ei BH:n ja muutaman tokokokeen lisäksi kertynyt, johtuen Mari-mamman kovasta jännittämistaipumuksesta koepuolen jutuissa.

  "Zaran Teknisiä tietoja:"
  Lonkat: A
  Kyynärät: 0/0
  LT: +93p

 • Nugadogin Erityinen "Tatsi"

  Kyynärät: 0/0
  Lonkat: B/B
  Silmät: terveet
  LT: + 125p
  Näyttelyistä mm. SERTejä, CACIBeja ja ROPpeja

  Tatsi kuoli järkyttävässä onnettomuudessa vain 8 vuotiaana. Ikäväni ei poistu koskaan.