• Mari

  (ja Otto)

 • Teemu

  (ja Lotta & Otto)

Esittelyssä rakas laumamme

Kuten oheisessa kuvassa sanotaan, on kaikkein tärkeintä se, kenen kanssa tässä maailmassa matkaa tekee. Siksi meillä on juuri meidän laumamme, joka muodostuu kahdesta aikuisesta lapsineen sekä 2 koirasta. Tämä lauma on muodostunut monien sattumien ja koukeroiden kautta ja samalla hioutunut yhteen hienoksi tiimiksi, jossa jokainen välittää toisestaan, eikä sen välittämisen osoittamista kaihdeta. Tällä sivulla kurkataan meidän porukkaamme hiukan lähemmin.

Minä (Mari) olen kasvattanut hovawartteja vuodesta 1997 alkaen. Ammatiltani olen opettaja (yrittäjyys & ekonomia) ja opinto-ohjaaja. Työpaikkanani toimii Merikarvian yhteiskoulu ja lukio. Olen siellä unelmatöissä, sillä viihdyn mielettömän hyvin nuorten ja opettamisen maailmassa. Vapaa-aikani kuluu avopuolison, lasten ja koirien kanssa. Koirat ovat kuuluneet elämääni oikeastaan ihan aina, sillä muutamaa välivuotta lukuunottamatta niitä on rinnallani tassutellut syntymästäni näille päiville saakka. Lapsia minulla on kolme (Jesse -96, Tiia -00 ja Riku -03), joista nuorin asuu enää kotona. Riku käy yläkoulua, Tiia lukiota ja Jesse opiskelee rakennusinsinööriksi.

Teemu on meidän kaikkien tukipilari ja järki :-) Hän ja hänen lapsensa ovat tulleet elämäämme vasta myöhemmin, mutta sitäkin vahvemmin. Hovawart ei herkästi ota uutta isäntää, mutta tässä tapauksessa kaikki karvakorvamme ovat kyllä olleet alun arvioinnin jälkeen myydyt. Työkseen Teemu pyörittää omaa kunnossapito- ja automaatioalan yritystään ja vapaa-ajalla sitten puuhailee kanssamme, minkä kerkiää. Vaikka molemmat koiramme pitävät Teemusta, on hänellä Oton kanssa jokin aivan erityinen side. Kai se on tuo "miesten maailma" ja Teemun johdonmukainen, luotettava käytös, joka on vaikuttanut siihen, että hän on voittanut tuon jäyhän ja vahvan hovawarturoksen luottamuksen.Teemun poika, yläkoulun yhdeksättä luokkaa käyvä Roni (-02) asuu kanssamme Merikarvialla ja muita lapsia saamme iloksemme nähdä aika ajoin <3

Lisää kuvia tästä 

 

 • Zara

  Eli Nugadogin Huuma. Aivan ihana mummokoira, jolla on suuri paikka sydämessämme. Zara poistui keskuudestamme syyskuussa 2017, kymmenen ja puoli vuotiaana.
  Zaran kanssa harrastettiin aikoinaan tokoa ja hakua. Lisäksi sen kanssa käytiin vetämässä lapsia kärryissä ym. Näyttelyissä neiti kiersi kiertänyt 3 sertin verran. Muita kilpailuja ei BH:n ja muutaman tokokokeen lisäksi kertynyt, johtuen Mari-mamman kovasta jännittämistaipumuksesta koepuolen jutuissa.

  "Zaran Teknisiä tietoja:"
  Lonkat: A
  Kyynärät: 0/0
  LT: +93p

 • Lotta

  Alias Hoffen-Damms Zmilla. Lotta on haettu Ruotsista. Se on kasvattimme Nugadogin Gentlemanin tytär. Lotan kanssa on myös harrasteltu hakua ja tottelevaisuutta. Muutamassa näyttelyssäkin on kierretty ja lapsia vedetty kärryillä. BH-koe on suoritettuna.
  Lotta on Ranskan- ja Suomen juniorivoittaja vm. 2011.

  Lotan tietoja:
  Lonkat: A
  Kyynärät: 0/0
  Silmät: terveet
  LT: +158p
  Kilpirauhaskoe: terve

 • Otto

  Tämä herra on oikealta nimeltään Nugadogin Ofender. Lempinimiä tällä komeudella on useita. Milloin se on Otto-Ville, milloin Otto-Potto. Sen kanssa on alettu harrastaa enemmän vasta viime aikoina, kun Teemu on alkanut sen kanssa puuhaamaan. Oton kanssa treenaillaan peltojäljellä ja haussa.
  Otto on menestynyt erinomaisesti näyttelykehissä saaden sertejä ja cacibeja reippaanlaisesti.

  Ja "tekniikkaa:"
  Lonkat: B
  Kyynärät: 0/0
  Silmät: terveet
  DM-geenitesti: DM-vapaa
  Kilpirauhaskoe: terve (otettu viimeksi 9/16)
  LT: +170p

 • Ronja

  Alias Abcanitzin Isleen. Tämä valloittavan itsepäinen mittelityttö oli kesäkuuhun 2017 pienin vaan ei vähäisin laumamme jäsen. Ronja menestyi näyttelyissä huikeasti, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Se oli juniorimaailmanvoittaja ja -Euroopanvoittaja sekä lisäksi muutaman muunkin voittajatittelin omaava. Se valioitui useasta maasta ja mikä hienointa; sen jälkeläisillä on kehissä mennyt vielä huikeammin! Niillä on menstystä maailman- ja Euroopanvoittajakehistä ja Cruft`sista, unohtamatta lukuisia kansainvälisiä kehiä titteleineen.

  Ronja:
  Silmät: traumaperäinen, selkeärajainen mykiövamma. Patologi tutuki silmät ronjan kuoleman jälkeen = ei kaihia.
  Polvet: terveet (kuvattu viimeksi 12/20176)
  Sydän: terve

 • Mari ja Lotta...

  ...pelastusharjoitusalueella etsimässä "eksynyttä". Tällä kertaa uhri löytyi lentokoneen raadosta, jonne meneminen ei Lottaa mitenkään hirvittele, vaikka katku ja romujen määräkin on melkoinen.

 • Teemu ja Otto...

  ...hakutreeneissä

Otto-herra osallistuu pihasaunan lämmitykseen rötköttelemällä lauteilla isännän laitellessa puita pesiin :-)