Nugadogin Jabca

 

SEURAAVAKSI MEILLÄ ON PENTUJA NÄILLÄ NÄKYMIN VUODEN -22 KESÄLLÄ VUODEN -23 ALUSSA

Kiti on synnyttänyt 2.1.2022 kolme reipasta pentua. Näillä pennuilla oli kodit odottamassa jo ennen niiden syntymää. 

Tällä hetkellä meiltä voi siis tiedustella kesän  -22  ja vuoden -23 alun pentueista. Ensi kesän pentueessa emänä Nugadogin Jisleen ja seuraavassa Nugadogin Lady Tremaine, jos kaikki loputkin terveystutkimukset ovat ok :-) Uroksia emme ole vielä päättäneet.

Ensisijainen tavoitteeni on löytää pennuille huolehtivat kodit, joissa niitä rakastetaan niinäkin päivinä, joina ne eivät välttämättä ole kovin rakastettavia. Pennun tulee lisäksi saada omistajiltaan hyvä ja johdonmukainen tapakasvatus. Tämä koskee myös pikkuisia mittelilapsosia, joilla on pörröisen kuorensa alla useasti melko voimakastahtoinen luonne. Kaikenlainen harrastuneisuus muutenkin on luonnollisesti aina hieno lisä pennun elämään, kunhan se tehdään hyvillä mielin.

Toivon ostajan olevan kiinnostunut myös ns. terveystutkimuksista (ainakin perustutkimusten osalta), jotka kaikkien pentueidemme molemmille vanhemmillekin on teetetty. Niillä saamme yhteistyön kautta vietyä koko tätä ihanaa rotua eteenpäin. Tämä on asia, josta alan olla pennun ostajien kohdalla entistä takempi. Jos siis luet tätä, haaveilet omasta pennusta, mutta sen terveystutkimukset aikuiseksi kasvettuaan eivät tule sinua kiinnostamaan, toivon sinun siirtyvän jonkun terveyttä vähemmän arvossa pitävän kasvattajan sivulleLuvattoman paljon nimittäin koiria jää terveydeltään tutkimatta sillä perusteella, että ovat "vain" kotikoiria. Tämä ei ole lainkaan toivottava suuntaus, eikä ainakaan auta kasvattajia työssään rodunomaisia sairauksia vastaan.

 ***

Seuraavaa hovawart-pentuettamme emme ole vielä lyöneet lainkaan lukkoon. Saattaa jopa olla, ettei näitä ylväitä palveluskoiria meidän kasvattamanamme enää tule. Syynä on sairastamani nivelreuma, joka haittaa ratkaisevasti toimintaa ja harrastamista suuren rodun kanssa. Mutta aika näyttää...

 ***

  • Nugadogin Brilla-Bernilla pentuna. Kuva: Elina Viikilä

  • N-hoffimme <3 Kuva: Elina Viikilä

  • Nugadogin Hilarius omistajansa kuvaamana, kesällä 2015