Nugadogin Jabca

HUOMI EI VAPAITA PENTUJA TÄLLÄ HETKELLÄ.

SEURAAVAKSI MEILLÄ ON PENTUJA NÄILLÄ NÄKYMIN VUODEN PÄÄSTÄ, VUODEN 2022 ALUSSA

Kaksi pentuetta suunnitteilla syksylle 2020.

Emänä toiselle pentueelle on kerman värinen, aurinkoinen ja hyvin kattavasti (silmät, polvet, sydän, lonkat, selkä, kyynäret) terveystutkittu sijoitustyttömme; Nugadogin Jisleen. Isäksi on tulossa upea, hyvin tuloksin terveystutkittu Damirazin Lumen Luoma.

Myös oma pikinokkamme Kiti, eli Biccolo Queen Aisleen  siirtyy näyttelypuuhista maamalomalle syksyksi. Olimme alun perin suunnitelleet, että Kiti osallistuu Sloveniassa järjestettävään pentunäyttelyyn lokakkuussa ja emoilee sitten vuoden 21 alkupuoliskolla, mutta Koronan vuoksi peruutettu Euroopan voittajanäyttely aikaisti suunnitelmat syksyyn. Näyttelypuolelta tytöllä on jo huomattavan paljon näyttöä ja terveyden osalta tutkimukset saatiin valmiiksi heinäkuussa 2020. Tutkittu on nyt sitten silmät, polvet, sydän, lonkat, kyynäret ja selkä. Tulokset olivat sitä luokkaa, että Kiti on kelpo tyttö pentupuuhiin <3 Isäksi pentueelle on tulossa upeita tuloksia näyttelyissä saavuttanut Hullmukan Konsta, joka on myös erittäin laajasti terveystutkittu ja upean luonteinen herra. Konsta KOIRANETISSÄ.

Ensisijainen tavoitteeni on löytää pennuille huolehtivat kodit, joissa niitä rakastetaan niinäkin päivinä, joina ne eivät välttämättä ole kovin rakastettavia. Pennun tulee lisäksi saada omistajiltaan hyvä ja johdonmukainen tapakasvatus. Tämä koskee myös pikkuisia mittelilapsosia, joilla on pörröisen kuorensa alla useasti melko voimakastahtoinen luonne. Kaikenlainen harrastuneisuus muutenkin on luonnollisesti aina hieno lisä pennun elämään, kunhan se tehdään hyvillä mielin.

Toivon ostajan olevan kiinnostunut myös ns. terveystutkimuksista (ainakin perustutkimusten osalta), jotka kaikkien pentueidemme molemmille vanhemmillekin on teetetty. Niillä saamme yhteistyön kautta vietyä koko tätä ihanaa rotua eteenpäin. Tämä on asia, josta alan olla pennun ostajien kohdalla entistä takempi. Jos siis luet tätä, haaveilet omasta pennusta, mutta sen terveystutkimukset aikuiseksi kasvettuaan eivät tule sinua kiinnostamaan, toivon sinun siirtyvän jonkun terveyttä vähemmän arvossa pitävän kasvattajan sivulleLuvattoman paljon nimittäin koiria jää terveydeltään tutkimatta sillä perusteella, että ovat "vain" kotikoiria. Tämä ei ole lainkaan toivottava suuntaus, eikä ainakaan auta kasvattajia työssään rodunomaisia sairauksia vastaan.

 ***

Seuraavaa hovawart-pentuettamme emme ole vielä lyöneet lainkaan lukkoon. Saattaa jopa olla, ettei näitä ylväitä palveluskoiria meidän kasvattamanamme enää tule. Syynä on sairastamani nivelreuma, joka haittaa ratkaisevasti toimintaa ja harrastamista suuren rodun kanssa. Mutta aika näyttää...

 ***

  • Nugadogin Brilla-Bernilla pentuna. Kuva: Elina Viikilä

  • N-hoffimme <3 Kuva: Elina Viikilä

  • Nugadogin Hilarius omistajansa kuvaamana, kesällä 2015