Nugadogin Jabca

Seuraava mittelipentue meille syntyy syksyllä 2020.

Emänä tälle paljon odotetulle pentueelle on kerman värinen, aurinkoinen ja hyvin kattavasti terveystutkittu sijoitustyttömme; Nugadogin Jisleen. Isäksi on tulossa upea kirjava uros, Mahti Vahdin Sebastian.

Myös oma pikinokkamme Kiti, eli Biccolo Queen Aisleen alkaa pian olla pentujentekoiässä. Kitin pentuetta voi odotella tosin vasta 2020 vuoden lopulla tai vuoden 2021 alkupuoliskolla. Näyttelypuolelta tytöllä onkin jo huomattavan paljon näyttöä ja terveyden osalta tutkimuksia ollaan jatkamassa. Tähän mennessä on tutkittu silmät, polvet ja sydän. Kaikki todettiin terveiksi. Edessä on vielä lonkka-, kyynär- ja selkäkuvaukset ennen emoksi ryhtymistä.

Ensisijainen tavoitteeni on löytää pennuille huolehtivat kodit, joissa niitä rakastetaan niinäkin päivinä, joina ne eivät välttämättä ole kovin rakastettavia. Pennun tulee lisäksi saada omistajiltaan hyvä ja johdonmukainen tapakasvatus. Tämä koskee myös pikkuisia mittelilapsosia, joilla on pörröisen kuorensa alla useasti melko voimakastahtoinen luonne. Kaikenlainen harrastuneisuus muutenkin on luonnollisesti aina hieno lisä pennun elämään, kunhan se tehdään hyvillä mielin.

Toivon ostajan olevan kiinnostunut myös ns. terveystutkimuksista (ainakin perustutkimusten osalta), jotka kaikkien pentueidemme molemmille vanhemmillekin on teetetty. Niillä saamme yhteistyön kautta vietyä koko tätä ihanaa rotua eteenpäin. Tämä on asia, josta alan olla pennun ostajien kohdalla entistä takempi. Jos siis luet tätä, haaveilet omasta pennusta, mutta sen terveystutkimukset aikuiseksi kasvettuaan eivät tule sinua kiinnostamaan, toivon sinun siirtyvän jonkun terveyttä vähemmän arvossa pitävän kasvattajan sivulleLuvattoman paljon nimittäin koiria jää terveydeltään tutkimatta sillä perusteella, että ovat "vain" kotikoiria. Tämä ei ole lainkaan toivottava suuntaus, eikä ainakaan auta kasvattajia työssään rodunomaisia sairauksia vastaan.

 ***

Seuraavaa hovawart-pentuettamme emme ole vielä lyöneet lainkaan lukkoon. Saattaa jopa olla, ettei näitä ylväitä palveluskoiria meidän kasvattamanamme enää tule. Syynä on sairastamani nivelreuma, joka haittaa ratkaisevasti toimintaa ja harrastamista suuren rodun kanssa. Mutta aika näyttää...

 ***

  • Nugadogin Brilla-Bernilla pentuna. Kuva: Elina Viikilä

  • N-hoffimme <3 Kuva: Elina Viikilä

  • Nugadogin Hilarius omistajansa kuvaamana, kesällä 2015